Gå til indhold

Spørgsmål og svar omkring din varmepris

Da vi fastsatte 2022-taksten for fjernvarme i efteråret 2021, så vi prisstigninger på el og naturgas, som vi forventede ville være midlertidige. Desværre er der ingen udsigt til at priserne falder igen foreløbigt; vi bliver derfor nødt til at hæve prisen på varme fra 1. oktober 2022.

Få svar på de vigtigste spørgsmål om din varmepris her.
Er det på grund af udvidelsen af varmeområdet, at prisen stiger?

Nej, de eksisterende kunder bliver ikke berørt af omkostninger til udvidelsen.

Hvorfor får vi først besked nu?

Prisen på gas og el har været høj længe. Beklageligvis har vi fået forkerte afregninger fra vores el-og gas leverandør, så derfor kan vi først nu konstatere, hvor stor stigning der er brug for. 

Hvordan finder I ud af, hvor meget varme vi har brugt?

Vi fjernaflæser målerne per 30/9. På den måde kan vi finde ud af, hvor meget varme der er brugt før og efter den 1. oktober 2022.

Hvad vil priserne blive næste år?

Det ved vi ikke endnu. Budgettet for næste år bliver først lavet i november 2022, og lige nu tør vi ikke gætte på prisudviklingen for næste års el- og gas.

Hvad gør I for at sikre lavere priser?

Vi skifter el-tilslutning til vores varmepumpe, så den kan udnyttes mere og ikke bliver afbrudt af elselskabet.

Desuden laver vi en akkumuleringstank, så vi kan lave varme, når elprisen er lav, og undlade at producere varme, når elprisen er høj.

Hvorfor er der forskel på prisstigningen på huse og lejligheder?

Der er ingen forskel på varmeprisen, men ifølge forsyningstilsynet er et standardhus på 130 m2 og bruger 18.100 kWh per år og en standardlejlighed på 75 m2 og bruger 15.000 kWh per år.

Der betales effektbidrag efter antal m2, og prisen på effektbidrag ændres ikke. Derfor vil den samlede prisstigning i % være større på en lejlighed end på et hus.