Gå til indhold

Hvorfor er genbrugsstationerne lukket?

Renovation

19. marts 2020

FFV Energi & Miljø A/S har, i lighed med mange andre kommuner, valgt at lukke genbrugsstationerne midlertidigt for private.

FFV Energi & Miljø A/S følger anbefalingerne fra Kommunernes Landsforening, som kategoriserer genbrugsstationer som en ikke kritisk funktion, og derfor bør være lukket.

Vi får henvendelser fra borgere, der mener at man sagtens kan benytte pladserne uden at skabe fare for smitte, da man er ude i frisk luft.

Men når containere fyldes, skal de også tømmes. Hvis vi åbner genbrugsstationerne, skal vi kalde vores containerbiler på arbejde så containere kan tømmes, sorteringshal skal åbnes, sorteringsmedarbejdere kaldes på arbejde, så genbrugsfraktionerne kan blive behandlet, lastbiler fra udlandet skal komme og hente fraktionerne fra sorteringshallerne, personalet på kontoret skal gøre papirer klar til chaufførerne….

Der bliver mange personer involveret, og vi kan ikke efterleve myndighedernes henstilling om at hjemsende flest mulige.

Vi håber, at det i denne svære situation for Danmark ikke vil være for stor ulejlighed for vores borgere at opbevare genbrugsfraktionerne mv. på egen bopæl indtil situationen har normaliseret sig.

Del artikel

Relaterede nyheder